Menu

Hoe vind je de juiste tattoo artiest?

Bijna dagelijks krijgen we de vraag of we niet een goede artiest weten. Maar zo werkt dat niet. Tuurlijk kunnen we je vertellen wie mooie en wie héle mooie tattoos zet. Maar dat wil nog niet zeggen dat hij of zij voor jou de juiste artiest is. Zeker als je nog niet eens weet wat voor soort tattoo je wilt. Denk er niet te licht over. We geven je een paar handige tips voor het vinden van de juiste tattoo artiest.

Weet wat je wilt…

Of wilde je dat nu juist aan je artiest vragen?

Bij je zoektocht naar de juiste tattoo artiest, is het heel handig om van tevoren al te bedenken wat voor tattoo je ongeveer wilt. Wil je alleen twee letters of wil je een full back piece? Wil je een tattoo met heel veel kleur of juist helemaal zwart. Check ons artikel over het zelf ontwerpen van tattoos en lees hoe je tattoo inspiratie kunt opdoen.

Als je eenmaal een beetje weet wat voor tattoo je wilt, kun je meer gericht zoeken naar een geschikte artiest. Sommige artiesten zijn all round. Zij kunnen werkelijk álle soorten tattoos even goed zetten. Maar anderen zijn juist weer helemaal gespecialiseerd in één bepaalde stijl. Zo kan bijvoorbeeld niet iedereen een portret zetten en is een ander daar weer een master in.

Rondvragen

Rondvragen? Maar je zei net dat dat zo niet werkt?

Dat klopt. Als je helemaal niet weet wat je wilt met een tattoo, heeft het geen zin om te vragen naar een goede artiest. Weet je dat wel, doe het dan juist.

Vraag aan alle familie, vrienden en kennissen die zelf tattoos hebben, wat hun ervaringen zijn met een tatoeëerder. En doe daar je voordeel mee.

Positief of negatief, het maakt niet uit wat voor ervaring ze hebben gehad. Zo leer je zelf waar je op moet letten bij het zoeken naar een goede tatoeëerder.

Zoek online

Bijna alle artiesten posten hun werk online op Facebook, Instagram of op bijvoorbeeld op Pinterest. Daar kun je niet alleen zien hoe hun werk eruit ziet, maar ook wat anderen daarvan vinden.

Je hebt ook diverse groepen op Facebook (Tattoo nieuws, Tattoo wereld) waar artiesten hun werk kunnen laten zien of waar je raad kan vragen aan andere tattoo liefhebbers.

Maar let op! Staar je niet blind op wat iemand anders van het werk van een artiest vindt. Vorm je eigen oordeel. Kijk of een artiest strakke lijnen kan zetten. Check of hij of zij consistent werkt. Zit er voldoende schaduw in? Hoe zien de kleuren eruit?

Het kan ook geen kwaad om eens naar een TV programma te kijken waar tattoos worden beoordeeld.

Tattoo platform vind je ook een mooi overzicht van goede tattoo artiesten en tips waar je allemaal op kan letten.

Als je ineens verliefd wordt op het werk van een héle bekende tattoo artiest, hou dan rekening met een langere wachttijd als je een afspraak gaat maken.

Hygiëne in de studio

Bij je zoektocht moet je goed op letten dat je een tattoo artiest uitzoekt die hygiënisch werkt. Hoe weet je of een artiest hygiënisch werkt?

In Nederland en België is dat niet zo moeilijk. Hier kun je eenvoudig checken of een artiest of studio een GGD vergunning heeft (NL) of FOD erkend is (BE). Dan mag je er in principe vanuit gaan dat er hygiënisch wordt gewerkt.

Mocht je je buiten Nederland of België laten tatoeëren, dan zijn dit de belangrijkste vragen om te beoordelen of een tattoo artiest schoon genoeg werkt:

  • Draagt je artiest handschoenen tijdens het tatoeëren?
  • Is de studio schoon?
  • Wordt de stoel of tafel schoongemaakt of het plastic vervangen na iedere klant?
  • Is de werkplek helemaal schoon?
  • Komt de naald uit een steriele nieuwe verpakking?
  • Wordt niet hetzelfde inktkuipje gebruikt als bij de vorige klant?
Hygiene in de studio is ontzettend belangrijk
Hygiene in de studio is ontzettend belangrijk

Als je merkt dat de hygiëne in de studio te wensen over laat, zorg dan dat je zo snel mogelijk weggaat. Ook al heb je een afspraak gemaakt. Het is het risico niet waard.

Locatie

Last but not least. Als je een groter stuk in gedachten hebt, is het misschien handig om een artiest of studio te zoeken die niet al te ver reizen is.

Samengevat

Neem de tijd om een voor jou geschikte tatoeëerder te vinden. Een tattoo is niet zomaar een beslissing, maar voor de rest van je leven. Zorg dat je zeker weet dat je achter zijn of haar werk staat en dat het goed zit met de hygiëne in de studio.

 Af en toe een update of een leuke aanbieding ontvangen? 

Share
Email
WhatsApp