Menu

Alcohol drinken voor of na het zetten van je nieuwe tattoo | Is dat okay?

Alcohol drinken vóór of na het zetten van je nieuwe tattoo is niet altijd een goed idee. Maar een béétje moed indrinken voor het tatoeëren of je nieuwe tattoo vieren, moet toch kunnen? We leggen je in dit artikel uit waarom je beter niet (te veel) alcohol kan drinken met een nieuwe tattoo.

Inhoud van deze blog over Alcohol en tattoo:

Tattoo en alcohol | mag dat?

Mag je alcohol drinken voor het zetten van een nieuwe tattoo?

De dag voor het zetten van je tattoo kan je beter geen alcohol drinken. Over het algemeen wordt geadviseerd om 24 uur voor het tatoeëren geen alcohol drinken. Dat niet alleen, je tattoo artiest zal je zelfs aanraden ook om ná het zetten van je tattoo even geen alcohol te drinken.

Waarom mag je eigenlijk geen alcohol drinken voor het zetten van een tattoo?

Waarom mag je eigenlijk geen alcohol drinken voor het zetten van een tattoo?

Waarom is het beter om geen alcohol te drinken voor het zetten van tattoo?

Er is echt geen man overboord en als je alcohol drink voor het zetten van je tattoo. Je gaat er niet dood aan tijdens het tatoeëren.

Om je heel eerlijk te zijn. Wij hebben ons zelf regelmatig laten tatoeëren met en behoorlijke kater en dat is goed gegaan.


Maar er zijn meerdere redenen waarom alcohol drinken problemen kan veroorzaken voor het zetten van je nieuwe tattoo.

Alcohol drinken voor het tatoeëren verdunt je bloed

Alcohol ‘verdunt’ je bloedt, of beter gezegd, zorgt ervoor dat je bloedvaten meer open gaan staan. Waardoor je langer en heviger kan bloeden tijdens het zetten van een tattoo dan normaal. Vergelijkbaar met de werking van bloedverdunners. Hierdoor wordt het voor je tattoo artiest lastiger om je tattoo te zetten.

Het hangt trouwens ook wel een beetje van je tattoo artiest af hoeveel moeite hij of zij met het heftig bloeden van je tattoo tijdens het tatoeëren heeft. Een beginnend artiest heeft daar uiteraard wat meer moeite mee dan een ervaren artiest.

Bloed uit nieuwe tattoo

Hoeveel invloed alcohol op het ‘verdunnen’ van je bloed heeft, hangt vanzelfsprekend af van de hoeveelheid alcohol die je de avond voor het zetten van je tattoo hebt gedronken.
Lees ook onze blog Bloed, inkt & wondvocht uit je nieuwe tattoo eens

Alcohol drinken de avond voor tattoo zetten, kans op minder mooie tattoo

Als er te veels te veel alcohol in je bloed zit, loop je het risico dat de tattoo inkt te veel mengt met het bovenmatige bloed dat naar je tattoo wordt gestuwd. Hierdoor kan je tattoo er na het genezen vager en minder scherp uit zien dan je gehoopt. Een minder mooie tattoo dus. Dat zou zonde zijn.

Alcohol drinken voor tattoo zetten – kan zorgen dat je de volgende dag spijt hebt van je tattoo

Tja…daar moeten we het natuurlijk ook hebben. Over de mogelijkheid dat je zó dronken was, dat je eens niet meer helemaal precies weet dat er die dag daarvoor is gebeurd.

Tattoo in gezicht | hangover part 2

Een tattoo laten zetten nadat je heel veel drugs of alcohol op hebt, kan wel eens een hele grote vergissing in je leven zijn. Hierdoor kan je de volgende ochtend wel eens wakker worden met een kater die z’n weerga niet kent 🤯

Van een tattoo kom je niet zomaar af. Maar dat is waarschijnlijk geen nieuws voor je.

De meeste tattoo artiesten zullen je trouwens weigeren als je te veel alcohol op hebt.

Als jij namelijk spijt krijgt van je tattoo en daarover gaat klagen, is je artiest ook niet blij en kan je z’n goede reputatie schaden. Waarschijnlijk sla je ook niet veel op van de tattoo verzorging tips van je artiest.

Alcohol drinken voor tattoo zetten – grote kans dat je tattoo niet eens gezet wordt

Zo…..dat klinkt allemaal best wel belerend.

Een glaasje rode wijn of biertje bij het eten de avond voor het zetten van een nieuwe tattoo is echt geen probleem. Dat is de volgende dag wel uit je bloed. Maar met grote hoeveelheden alcohol in je bloed, gaat het zetten van je tattoo waarschijnlijk niet eens door.

Als je artiest merkt dat je onder invloed van alchohol bent vlak voor het zetten van je tattoo, heb je waarschijnlijk een probleem.

De meeste gerespecteerde artiesten je echt NIET zullen tatoeëren als je heel veel alcohol gedronken hebt. En laten je gewoon zonder een nieuwe tattoo weer naar huis laat gaan.

Mag je alcohol drinken na het zetten van je tattoo?

Nieuwe tattoo? Dat moet gevierd worden! Een paar glazen alcohol drinken is niet erg, maar heel de nacht door feesten na het zetten van je nieuwe tattoo is niet verstandig. Dat kan veel problemen veroorzaken en de genezing van je tattoo behoorlijk vertragen of je tattoo verzieken. Lees hierna waarom.

Meer bloed

De eerste dagen na het zetten van je tattoo is je lichaam volop bezig om je tattoo te repareren. Dat betekent dat je tattoo nog steeds kan bloeden en dat er wondvocht uit je tattoo komt.

Als je dan te (veel) alcohol gaat drinken, dan kan je je wel voorstellen dat je tattoo extra gaat bloeden. Alcohol ‘verdunt’ immers je bloed. Je tattoo heelt hierdoor minder snel. Het is de bedoeling dat je bloed gaat stollen en een korst vorm om je te beschermen tegen bacteriën

Doordat je lichaam meer moeite heeft om die korst te vormen op je tattoo, ben je dus minder goed beschermd tegen bacteriën en vuiligheid. Hierdoor heb je een grotere kans dat je tattoo gaat ontsteken.

TIP! Tattoo nazorg is echt heel erg belangrijk gedurende de eerste dagen. Maak je tattoo regelmatig schoon en smeer je tattoo op tijd in. Laat hem niet uitdrogen.

Lees in dit artikel meer over de hoe de verzorging van je tattoo werkt.

Helen van je tattoo

Na het zetten van je nieuwe tattoo heeft je lichaam rust nodig om je tattoo je repareren. Te veel alcohol drinken na het zetten van je tattoo kan een behoorlijke impact hebben op het helen van je tattoo, omdat alcohol je lichaam eigenlijk vergiftigt.

Met te veel alcohol in je bloed na het zetten slaap je waarschijnlijk ook minder goed met je nieuwe tattoo, terwijl je juist je rust nodig hebt om te genezen. Rustig aan dus.

Rustig aan doen

Neem de nazorg instructies van je tattoo artiest serieus en zorg goed voor je nieuwe tattoo. De eerste twee drie dagen moet je het écht rustiger aan doen en goed op lijf passen. Geef je lichaam de tijd om je tattoo in je huid te laten settelen.

Ga niet meteen naar een festival en de hele nacht door dansen en drinken. Dat is niet echt bevordelijk voor het herstel van je tattoo.

Share39
Email
WhatsApp